Klimaattechniek

Basiskennis klimaattechniek

WAT IS KLIMAATTECHNIEK?

Klimaattechniek is een brede branche, hierin kunnen o.a. de volgende aspecten onder vallen: Ventilatie en Luchtbehandeling, verwarming, koeltechniek en meet- & regeltechniek. Een klimaatinstallatie regelt het binnenklimaat om een prettige woon- / werkomgeving te creëeren.  Om dit te doen, moet je eerst het binnenklimaat meten. Beperk of voorkom ongewenste invloeden, breng buffers aan en bepaal welke klimaatinstallatie nodig is.

BASISPRINCIPES VAN KLIMAATTECHNIEK

Klimaattechniek is het uitoefenen van invloed op de binnenruimtes van een verblijf. In de meeste gevallen is het invloed uitoefenen op de temperatuur, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid/snelheid van verse lucht. Een makkelijk voorbeeld van toepassen van klimaattechniek is het ontvochtigen of bevochtigen van een woning, door het verwarmen of verkoelen van deze ruimte.

MODERNE KLIMAATTECHNIEK

In een klimaat waarin milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staat en de huizen zo neutraal en zuinig mogelijk moeten zijn, wordt er steeds meer ingezet op passieve energieverbruikende klimaatbeheersing. Dit zorgt niet alleen voor een energiezuiniger gebouw, maar in vele gevallen ook een lagere maandelijkse kostenpost.

HET VAK IN BEELD