Waarom werken in de koeltechniek?

De koeltechniek is een groeiende markt. De vraag vanuit de maatschappij naar een gezonde en prettige leef- en werkomgeving wordt steeds groter. De eisen die aan gebouwen worden gesteld, met betrekking tot het energiegebruik betekenen dat de opgewekte warmte door mensen, computers etc., met een koudesysteem dient te worden afgevoerd. Vanwege de toegenomen vraag naar warmtepompen is ook de vraag naar koeltechnische specialisten gestegen. 

In de koeltechniek werken specialisten die zich bezighouden met het ontwerpen van koeltechnische installaties, en specialisten die de installaties installeren, inbedrijfstellen, onderhouden en storingen oplossen. In het vakgebied koeltechniek speelt de zoektocht naar milieuvriendelijke koudemiddelen een grote rol en monteurs die werken met milieuschadelijke koudemiddelen moeten dan ook in het bezig zijn van een F-gassen diploma. 

Met (snuffel)stages, BBL trajecten en vacatures geven diverse organisatie je alle mogelijkheden die je nodig hebt om een carrière in de koeltechniek te starten.

De voordelen van werken in de koeltechniek op een rij:

  • Veel werkgelegenheid;
  • Stevige salarissen;
  • Zelfstandig werken op verschillende locaties;
  • Veel contact met klanten, collega's en opdrachtgevers;
  • Werken met verschillende soorten techniek;
  • Werken bij gespecialiseerde bedrijven;
  • Je draagt een steentje bij aan milieu ontwikkelingen;
  • Goede doorgroeimogelijkheden in de branche;

Koeltechniek is van groot belang in de huidige samenleving. Iedereen kent de koelkast in de keuken en de koel- en vries displays in de supermarkt.
De gehele voedselketen van oogst en productie tot het presenteren op het bord van de consument is een gekoelde cyclus. Ook de airconditioning in kantoor, thuis of in de auto is zonder koeltechniek onmogelijk.

Werken in de koeltechniek

Koeltechniek is een relatief onbekend vakgebied ondanks de enorme impact die deze techniek op de maatschappij heeft. 

Contact
Of meld je meteen aan