Een duidelijke vacaturetitel

Het eerste wat een potentiële kandidaat ziet is de functietitel. Zorg dat de titel duidelijk is én aanspreekt. Wat is de functie en in welke branche?

Lees meer over het nieuwe werven (2018)
 
Pin een concrete standplaats aan de vacature
Vaak wordt aan een vacature een regio gekoppeld, bijvoorbeeld "regio Noord-Brabant" of "regio Zuid Nederland". Het is prima om het werkgebied in de vacaturetekst te benoemen, maar zorg ervoor dat de globale standplaats ook een daadwerkelijke plaatsnaam heeft. Kandidaten zoeken vacatures gekoppeld aan een plaats, bijvoorbeeld "vacature koelmonteur Breda" dan moet uw vacature ook naar voren komen.
Ook kan het toekennen van een plaatsnaam ervoor zorgen dat u uw vacature op regionaal-/plaatsgerichte vacaturebanken kunt plaatsen, zoals bredaheeftwerk.nl

Duidelijke concrete vacatureteksten
Zorg ervoor dat de functieomschrijving duidelijk weergeeft wat de functie inhoudt. Verplaats uzelf in de doelgroep: wat maakt de functie speciaal, maak uw vacaturetekst concreet en niet te lang. Lange, algemene verhalen spreken niet aan. Spreek in de taal van de doelgroep, een salesfunctie vraagt om een andere benadering dan een technisch kandidaat. Maar benoem ook de minder leuke taken, zodat de kandidaat een totaalbeeld krijgt.
Zet de harde functie-eisen neer; wat moet een kandidaat minimaal aan competenties hebben. Natuurlijk zoekt iedereen de ideale kandidaat die in het totaalplaatje past, maar daarop kunnen kandidaten ook afhaken.
Maak de arbeidsvoorwaarden concreet. Iedereen biedt "goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan", maar welke zijn dat? Benoem deze, denk hierbij ook aan een salarisrange. Hiermee kunnen kandidaten over de streep gehaald worden om juist wel te reageren.

Waarom is werken bij uw bedrijf nou zo leuk/uitdagend? Geef dát duidelijk weer bij de bedrijfsomschrijving i.p.v. de standaard websitetekst die op een andere doelgroep is geschreven.

Monitoren
Uiteraard houden wij in de gaten wat het bereik van uw advertentie is. Mocht dit nog niet het gewenste resultaat geven, overleggen wij met u of we de teksten kunnen aanscherpen om uw advertentie een nieuwe boost te geven.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op, wellicht kunnen wij u helpen.

Nieuw item

Hier kan een stukje tekst ingevuld worden.

De tekst komt uit Teaser 13.